EPS stopirao prodaju uglja industriji i građanima

made-in-germany-rs-ugalj

Rudarskom basenu „Kolubara“ i Termo elektrani „Kostolac“ Elektroprivreda Srbije (EPS) zabranila je pod pretnjom disciplinskih mera, prodaju uglja kako industriji tako i građanima.

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović poslao je početkom septembra dopis direktorima RB „Kolubara“ i TE “Kostolac“, u kojem preporučuje obustavu isporuke uglja za industriju i domaćinstva, prenosi „Blic“.

– Prodaju smo obustavili zbog posledica majskih poplava, a radi obezbeđivanja zaliha uglja na deponijama u termoelektranama. Na taj način osiguraćemo stabilno snabdevanje električnom energijom privrede i građana Srbije u predstojećem zimskom periodu. Rudarskom basenu Kolubara i Termoelektranama-kopovima Kostolac preporučeno je da do daljnjeg obustave isporuku svih vrsta uglja, kako u veleprodaji, tako i u maloprodaji, za kupce u kategorijama industrija i široka potrošnja – objašnjavaju u EPS-u.

Domaćeg uglja koji je najjeftiniji za grejanje, sada nema ni za stovarišta koja snabdevaju građane, a po navodima „Blic-a“, neće ga dobiti ni udruženja sindikata, penzionera i invalida, koja su kupovinu ogreva ugovorila preko tendera još 29. jula.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор