Emisija štetnih gasova pala u Nemačkoj za 8,7%

U Nemačkoj je ukupna emisija gasova sa efektom staklene bašte prošle godine iznosila 739 miliona tona ekvivalenta ugljen-dioksida (CO2), što je za 8,7 posto manje u odnosu na 2019. godinu.

U saopštenju nemačke agencije za zaštitu životne sredine, Umveltbundesamt (UBA), se navodi da je prošlogodišnjem padu najviše doprinela smanjena industrijska aktivnost usled pandemije korona virusa, ali i napori usmereni na zaštitu klime, prenosi agencija Rojters.

Kako ocenjuje UBA, koja izveštaje o emisiji štetnih gasova podnosi Ministarstvu životne sredine, potrebno je preduzeti hitne mere u građevinskom sektoru koji, iako je prošle godine uspeo da smanji emisiju za 2,8 posto, na 120 miliona tona, i dalje nadmašuje cilj od 118 miliona tona.

Novi izveštaj o emisiji štatnih gasova u Nemačkoj tokom 2020. godine predstavljen je uoči objave takvih podataka Evropske unije o stanju u svim državama članicama. Evropski izveštaj treba da bude objavljen 1. aprila zajedno sa uputstvima za veleprodajna tržišta o dozvolama vezanim za emitovanje ugljenika u atmosferu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор