“Elixir Natura” godišnje proda 40 mil. litara sokova

made-in-germany-rs-vocni-sokovi

Kompanija “Elixir Natura” iz Šapca godišnje proizvede i na domaće i strano tržište plasira oko 40 miliona litara osvežavajućih bezalkoholnih, gaziranih i negaziranih napitaka.

Generalni direktor Elixir Nature Mihajlo Paunović objašnjava da su planovi firme dugoročno postavljeni, a ciljevi orijentisani na razvoj sopstvene prehrambene industrije koja će korisnicima u Srbiji i regionu obezbediti najširu paletu kvalitetnih prehrambenih proizvoda.

– Firma pod ovim imenom postoji pet godina i trenutno zapošljava 30 radnika. Imamo nekoliko brendova koje proizvodimo, a kapacitet fabrike na godišnjem nivou iznosi oko 40 miliona litara osvežavajućih napitaka. Naša roba se plasira širom Srbije, a izvozimo u Makedoniju, Bosnu i Crnu Goru – objasnio je Paunović i naglasio da je fabrika opredeljena da proizvodi robu cenovno prihvatljivu najširoj kategoriji potrošača, prenosi gradski sajt.

Jedan od glavnih ciljeva Gradske uprave Šapca jeste podsticaj prehrambenoj industriji, naglasio je gradonačelnik Nebojša Zelenović tokom posete ovom preduzeću. U razgovoru sa rukovodstvom firme on je ocenio da su sva iskustva domaćih preduzeća koja posluju u Šapcu dragocena za unapređenje privrede.

– Danas smo u firmi koja važi za “šabačku Coca Colu”. Elixir Natura proizvodi osvežavajuće napitke koji su poznati na širokom tržištu, a mi smo ponosni što je to baš šabačka firma. Ovakva preduzeća su pokretač grada. To su male i srednje firme, sa tendecijom stalnog razvoja, i Grad je spreman da pomogne njihov dalji nazvoj – rekao je Zelenović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор