Dojče banka zapošljava najviše milionera

made-in-germany-rs-deutsche-bank

Evropski rekord u 2014. godini po broju zaposlenih milionera drži nemačka „Dojče banka“, gde radi čak 816 milionera, od kojih je njih 14u prošloj godini zaradilo između 6 i 9 miliona eura.

Kako su pokazalirezultati istraživanja francuskog lista „Eko“,francuske banke „BNP Pariba“, „Natiksis“ i „Sosijete ženeral“ukupno zapošljavaju 277 milionera. Ove tri francuske banke zasada su jedine, koje su na zahtev Brisela obelodanile podatke o broju svojih zaposlenih čija je zarada u protekloj godini bila veća od miliona eura.

U najnovijem izveštaju koji se odnosi na 2014. godinu, najveća francuska investiciona banka BNP Pariba prijavila je najveći broj milionera, odnosno 149.Od njih je gotovo svaki trećinastanjen je u Londonu, dok suostali građani Francuske (33), Azije (30) i SAD (29). Ova banka, istovremeno je i jedina francuska banka koja je isplatila čak tri godišnje plate veće od 3,5 miliona eura, prenosi agencija „Tanjug“.

Banka Sosijete ženeral zapošljava 109, a Natiksis 19 milionera. Međutim, prosečna godišnja bruto zarada u Sosijete ženeral banci veća je od one u BNP Pariba, i u 2014. iznosila je 54.846 eura, u odnosu na prosečnu platu u BNP Pariba banci od 52.018 eura.

Ipak francuske banke su, kako navodi ovaj list,po broju zaposlenih milionera i visini njihovih primanja skromne u poređenju sa nekim drugim evropskim bankama.Na drugom mestu, posle više nego ubedljive cifre od 816 milionera zaposlenih u Dojče banci, britanska banka „HSBC“ broji 320 milionera, što je značajno više u odnosu na zaposlenih180 milionera iz prethodne godine, a što je opet više od ukupnog broja milionera u sve tri francuske banke, obuhvaćene analizom francuskog lista.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор