Tesla banku kupuje ruski RTB

made-in-germany-rs-bank

Srpsku „Tesla štednu banku“ iz Hrvatske kupiće novosadska kompanija „RTB Capital“, iza koje stoji ruska banka „RTB“ (Russian Trade Bank).

Kako piše „Poslovni dnevnik“, RTB Capital jedini je investitor koji se javio na javni poziv Fonda za razvoj Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine za kupovinu deonica Tesla banke.

Odluka o dokapitalizaciji Tesla banke sa 5 miliona eura, jednoglasno je podržana na Glavnoj skupštini ove banke održanoj u ponedeljak, a upis deonica uslediće u narednih mesec dana.
Na ovaj način Tesla štedna banka, koja sada ima 1,2 miliona eura temeljnog kapitala, povećala bi svoj kapital nakon dokapitalizacije na ukupno 6,2 miliona eura.

– Upis deonica sprovodiće se u dva kruga. U prvom mogu se upisati postojeći deoničari, a izostane li njihov upis, u drugom krugu upisaće se zainteresovani investitori – objašnjava predsednik Uprave Tesla banke Zvonko Agičić.

Očekivano je da će se u drugom krugu kao deoničar upisati kompanija RTB Capital, koja bi uplatom od 5 miliona eura stekla kvalifikovani udeo od 80,6 procenata kapitala Tesla banke. Prenosu vlasništva prethodiće predstavljanje i dobijanje saglasnosti od Hrvatske narodne banke (HNB).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор