Bodirogin „EWG“ će praviti strujomere za EPS

made-in-germany-rs-strujomer

Kompanija „EWG“ za proizvodnju strujomera, koja je pre godinu dana otvorila svoj fabriku u Boru, pobedila je na tenderu „Elektroprivrede Srbije“ (EPS) i tako dobila posao za proizvodnju ovih uređaja.

Prema rečima Živorada Petrovića, predsednika Opštine Bor, proizvodnja u fabrici EWG bi uskoro trebalo da bude pokrenuta, a kako se očekuje, posao u njoj dobiće između 300 i 350 radnika. Kako najavljuje Petrović, Bor očekuje i dolazak slovenačkih i američkih kompanija, zainteresovanih za ulaganja u privredu ovog grada, pišu „Večernje novosti“.

– Predstoji nam sastanak sa predstavnicima slovenačke kompanije „Iskra zaštita“, koji su zainteresovani za otvaranje fabrike u našem gradu. Ponudićemo im nekoliko lokacija, a sa početkom rada te fabrike, posla će biti za još oko 50 ljudi. Još jedna firma iz Slovenije je takođe zainteresovana za privrednu saradnju sa Borom, ali najviše očekujemo od američke rudarske kompanije „Friport Mekmoran“, koja planira da otvori rudnik bakra i zlata u okolini Bora – objašnjava Petrović.

Kako dalje navodi, lokalna samouprava je zainteresovana da od Trgovinskog preduzeća „Centroistok“, gde je poništena privatizacija, preuzme gradsku pijacu koja radi u sklopu ovog preduzeća. Zbog toga je gradska vlast od Agencije za privatizaciju zatražili da se pijaca izuzme iz prodaje kapitala tog trgovinskog preduzeća i prenese u vlasništvo grada. Petrović ističe da Opština ima 22,39 posto akcija u tom preduzeću, pa bi nakon njegovog preuzimanja uložila značajna sredstva u renoviranje pijace.

Inače, borska Fabrika mernih instrumenata i aparata za daljinsko očitavanje brojila EWG u vlasništvu je bivšeg srpskog košarkaša i reprezentativca Dejana Bodiroge.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор