„Delta Đenerali“ u punom vlasništvu Italijana

made-in-germany-rs-delta-generali

Italijanska „GPH“, holding kompanija „Đenerali grupe“ za područje centralne i istočne Evrope, sklopila je sporazum sa srpskom „Delta grupom“ o kupovini manjinskog udela od 49 posto vlasništva nad kompanijom „Delta Đenerali osiguranje Beograd“.

Kompanija „Đenerali“ preuzela je tako puno vlasništvo nad kompanijom „Delta Đenerali“, drugoj po veličini osiguravajućoj kući u Srbiji. „Đenerali“ je na ovaj način stekao punu kontrolu i nad „Delta Đenerali reosiguranjem“, „Delta Đenerali“ dobrotvornim penzijskim fondom, kao i u kompaniji „Blutek auto“, saopštila je ova kompanija, a prenose „Naše novine“.

Izvršni direktor kompanije „GPH“ Lučano Ćirina rekao je da je kupovina manjinskog udela u Srbiji u skladu sa ciljem kompanije „Đenerali“ da uspostavi punu kontrolu nad važnim poslovnim jedinicama u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kompanija „Delta Đenerali“ osnovana je 2006. godine, a za kratko vreme je uspela da 2013. godine zauzme prvo mesto na srpskom tržištu životnog osiguranja, sa udelom od 26,6 posto, a drugo mesto u sektoru osiguranja imovine i lica, sa udelom od 17,6 posto.

Na tržištu centralne i istočne Evrope kompanija „Đenerali“ je prisutna kroz svoju holding kompaniju „GPH“ u 10 zemalja – Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Kupovinu udela manjinskih akcionara u kompaniji „Delta Đenerali“ odobrila je Narodna banka Srbije (NBS).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор