Danas počinje Kopaonik biznis forum

Danas počinje Kopaonik biznis forum, koji će u naredna tri dana pokušati da odgovori na pitanja kao što su: Da li je makroekonomska stabilnost Srbije dovoljan preduslov za snažni rast; Ko su glavni učesnici i pokretači globalne ekonomije zasnovane na inovacijama, Industriji 4.0. i univerzalnoj mobilnosti; Koliko smo spremni za promene koje donosi „Industrija 4.0“?

Očekuje se dolazak više od 1.300 učesnika, počev od predsednice Vlade Srbije, resornih ministara, guvernerke i predsednika saveta NBS, predsednika SANU, predsednika i članova Fiskalnog saveta, ambasadora razvijenih zemalja, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija (MMF, Svetske banke, EIB) predsednika privrednih komora iz regiona, najznačajnijih direktora iz realnog i finansijskog sektora, velikih regionalnih investitora, preduzetnika, stranih investitora, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predstavnika lokalnih samouprava…

U organizaciji Saveza ekonomista Srbije i kompanije Masterkard, na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu biće organizovano 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i novi formati – dva otvorena razgovora. Pre samog početka, za učesnike foruma će biti organizovana humanitarna ski-trka, a sva prikupljena sredstva biće namenjena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), prenosi agencija Tanjug.

Neformalnom otvaranju foruma prethodiće paneli na kojima će se diskutovati o kreativnim industrijama, ekonomskim perspektivama Zapadnog Balkana i viziji Zapadnog Balkana 2030 godine, dok je zvanično otvaranje zakazano za ponedeljak, 2. marta. Poslednjeg dana događaja planirano je specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić, a organizatori najavljuju i učešće ministara Mladena Šarčevića, Zorane Mihajlović, Gorana Kneževića, Vanje Udovicića, Zorana Đorđevića…

Na ovogodišnjem forumu po prvi put će biti organizovani i specijalni „hard talk“ intervjui sa Emilom Tadeskim, velikim regionalnim investitorom, osnivačem i vlasnikom Atlantik grupe, kao i sa Aleksandrom Kavčićem, bivšim đakom Matematičke gimnazije i sadašnjim profesorom Carnegie Mellon univerziteta, poznatim po to tome što je dobio drugu najveću odštetu u istoriji SAD za ukradeni pronalazak.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор