Počinje „Kopaonik biznis-forum 2014.“

made-in-germany-rs-kopaonik-biznis-forum
„Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja“, naziv je glavne teme ovogodišnjeg, 21. poslovnog skupa „Kopaonik biznis-forum“ koji će biti održan od 4. do 6. marta.

Po najavama organizatora, forum će okupiti oko 500 učesnika, a u planu je održavanje 11 panelnih i 5 plenarnih sesija, prenosi novosadski „Dnevnik“.

Ovogodišnji Forum organizovali su Savez ekonomista Srbije (SES) i Udruženje korporativnih direktora Srbije, dok je generalni sponzor predsednik Vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić. Najavljujući događaj, predsednik SES-a Aleksandar Vlahović objasnio je kako je namera skupa da okupi predloge privrednika i stručnjaka kako da se poboljša stanje domaće ekonomije.

Prvoga dana Foruma na dnevnom redu naći će se tema „kako održati makroekonomsku stabilnost i poboljšati efikasnost finansijskog sektora“. Drugoga dana diskusije će biti posvećene evrointegracijama, reformama javnih preduzeća, kritičkom osvrtu stranih i domaćih investitora na plan reformi, kao i učešću mladih u preduzetništvu. Trećega dana govoriće se o razvoju poljoprivrede i sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prošle nedelje, na konferenciji za medije organizatori su potvrdili dolazak na skup premijera Dačića, guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, ministara finansija Lazara Krstića, energetike Zorane Mihajlović, poljoprivrede Dragana Glamočića, privrede Igora Mirovića, predsednika i člana Fiskalnog saveta Pavla Petrovića i Vlade Vučkovića, predsednika Saveta guvernera NBS Nebojše Savića i predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića.

Dragan Đuričin, selektor ovogodišnjeg „Kopaonik biznis-foruma“ objasnio je da je centralna tema „Kako transformisati Srbiju koja se približava EU?“ odabrana zbog sve uočljivijeg i prisutnijeg paradoksa da je Srbija sve ranjivija kako se približava EU. Po njegovom i mišljenju SES-a, Srbija bi trebala da ubrza integracije sa EU, na taj način što bi političari trebali da se okrenu ka reformama, mada, kako je dodao, „postoje različita mišljenja eksperata o tome kako to postići“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор