Danas parlamentarni izbori u Srbiji

made-in-germany-rs-glasacka-kutija

Otvaranjem biračkih mesta u sedam sati danas su u Srbiji počeli vanredni parlamentarni izbori, kao i izbori za Skupštinu grada Beograda.

Na republičkim izborima pravo glasa ima 6.765.998 građana. Birači mogu da glasaju na 8.262 biračkih mesta, koja će biti otvorena do 20 sati, a glasaće se i na Kosovu i Metohiji, prenosi agencija „Tanjug“.

Na zbirnom izbornom listiću za republičke izbore nalazi se 19 lista, stranaka, koalicija i grupa građana, od čega je sedam manjinskih. Na njima je ukupno 3.020 kandidata za poslanike u Skupštini Srbije.
Osim za novi sastav Skupštine Srbije, građani Beograda, glasaće i na beogradskim izborima, a 1.597.624 birača u prestonici biraće između ponuđene 23 liste. U Beogradu je od sedam sati ujutru otvoreno 1.178 biračkih mesta.

Danas će biti održani i lokalni izbori u Pećincima, Boru, Negotinu, Sevojnu i Arandjelovcu.
Građani mogu da glasaju uz važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu. Oni koji su u vojnoj službi, mogu glasati uz važeću vojnu legitimaciju, a obavešenje o mestu i vremenu glasanja im nije neophodno.
U zemlji je još danas na snazi predizborna tišina koja podrazumeva zabranu izborne političke propagande i marketinga do zatvaranja birališnih mesta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор