Četvrti “Jouth fair” počeo u Novom Sadu

made-in-germany-rs-youth-fair

Juče je u Novom Sadu počeo četvrti regionalni sajam omladinskog turizma “Youth fair”, kao uvertira tradicionalnog ovogodišnjeg muzičkog festivala „Exit“.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je čast biti gradonačelnik grada koji će se narednih dana naći u epicentru medijske pažnje u Evropi.

– Novi Sad će u narednih deset dana ugostiti desetine hiljada turista iz inostranstva i na taj način pokazati da s pravom konkuriše za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine. Kako god bude protekla kandidatura za tu laskavu titulu, a Novi Sad se našao u najužem krugu kandidata, tu se neće stati, jer je već ostvaren ogroman uspeh – rekao je gradonačelnik, a prenosi agencija „Tanjug“.

Direktor „Exit“ tima Dušan Kovačević kazao da gotovo nikada ne daje političke izjave, ali da sada mora reći da dok Ujedinjene nacije (UN) raspravljaju o prošlosti Balkana, u Novom Sadu se priča o njegovoj budućnosti.

– Exit muzički festival je okupio mlade ljude iz celog regiona koji su neopterećeni mržnjom i koji žele da promovišu potencijale ovog regiona, a kao rezultat te želje rođen je i “Jouth fair” sa ciljem da ovaj naš region postane svetski lider u oblasti omladinskog turizma – istakao je Kovačević.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin pozvao je sve mlade ljude sa prostora Balkana da dođu na Exit i na taj način pokažu da ovaj region nije opterećen ni mržnjom ni svim onim što je daleko iza nas. Ministar za trgovinu i turizam Rasim Ljajić istakao je veliki značaj regionalnog sajma omladinskog turizma, koji „može mnogo da doprinese promociji turističke ponude Srbije, ali i drugih zemalja u regionu“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор