Bonus dobrodošlice od 10.000 eura za medicinske sestre

U celoj Nemačkoj nedostaje medicinskog osoblja, pa poslodavci na sve moguće načine nastoje da privuku nove radnike, pre svega novcem, piše Fenix-magazine.

Tako se direktor nemačke klinike Bad Bramstedt u Šlezvig Holštajnu odlučio na nesvakidašnji potez. On je objavio posebnu ponudu za posao u kojoj za novog radnika nudi bonus dobrodošlice od neverovatnih 10.000 eura, što znači da bi svako ko prihvati posao automatski dobio i ovaj novac.

Naime, u oglasu stoji da se ova ponuda odnosi na 15 slobodnih radnih mesta u bolničkom sektoru. Ugovor o radu je na neodređeno vreme, nedeljno radno vreme iznosi 38 sati, a tu je i godišnji bonus. Nemački mediji komentarišu da bolnica na ovaj način pokušava da odgovori na nestašicu medicinskih sestara, prenose Nezavisne novine.

U Nemačkoj se već duže vreme predlaže uvođenje bonusa za zapošljavanje medicinskog osoblja, a neke političke partije ranije su predlagale neoporezivanje bonusa dobrodošlice, budući da plate medicinskog osoblja, posebno medicinskih sestara, zavise od odeljenja na kom rade, savezne države, radnog vremena i stepena obrazovanja.

Prosečni mesečni prihod za medicinsko osoblje u Nemačkoj iznosi 2.899,84 eura za puno radno vreme i 1.996,33 za pola radnog vremena. Najbolje prosečne plate od 4.080 eura medicinske sestre imaju u Minhenu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор