BMW proizvodi automobile bez ekrana osetljivog na dodir

Iz nemačke kompanije BMW su u izjavi za portal Edmunds potvrdili da su zbog nestašice čipova na svetskom tržištu prinuđeni da iz svojih automobila izbace ekrane osetljive na dodir, bar na neko vreme.

– Ova mera je rezultat problema u lancu snabdevanja cele industrije koji utiču na proizvodnju automobila širom sveta i izazivaju ograničenja u dostupnosti nekih karakteristika ili opcija – rekli su u kompaniji.

Kupci koji su već naručili automobile će morati da potpišu obrazac kod svog lokalnog BMW dilera, kojim potvrđuju promenu specifikacija. Takođe, vozilima bez ekrana osetljivog na dodir takođe će morati da ažuriraju softver pre nego što ih predaju mušterijama.

Zbog svega toga, infotainmentom će se moći upravljati preko iDrive kontrolera, po mišljenju dela javnosti na mnogo elegantniji i sigurniji način, i glasovnih poruka, dok od funkcija neće biti dostupna samo napredna opcija parkiranja.

Modeli koji će ići u prodaju bez opcije ekrana osetljivog na dodir su Serija 3, Serija 4 CC, Serija 4 Gran Coupe i X5, X6 i X7. Kupcima ovih automobila BMW će velikodušno pokloniti vaučer od 500 dolara, sa kojima se može kupiti mobilni telefon ili tablet sa tačskrin ekranom, piše B92.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор