Biznismeni iz celog sveta mogu u Srbiju bez korona testa

Ukoliko dolaze zbog posla, domaći i strani državljani mogu ući u Srbiju bez negativnog testa na korona virus, samo je potrebno da prethodno obaveste Privrednu komoru Srbije (PKS) i u roku od 24 časa od prelaska granice dostave joj negativan PCR test urađen u nekoj od domaćih laboratorija.

– Srbija je i u ovim okolnostima, kada većina zemalja propisuje dodatna ograničenja, našla način da uz uvažanje epidemioloških mera poslovnim ljudima iz celog sveta, kompanijama ovde već prisutnim i onima koje dolaze zbog budućih poslova, pojednostavljenjem procedura za ulazak u zemlju olakša poslovanje, uz podršku Privredne komore u obavljanju potrebnih formalnosti – rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

On je podsetio da poslovna putovanja i kontakti privrednika nisu stvar izbora već potreba biznisa i izrazio nadu da će primer Srbije slediti i druge države, kako bi kompanije svuda u svetu, i u uslovima globalne zdravstvene krize, završavale poslove uz što manje troškova i gubitka vremena i iz pandemije izašle sa što manje posledica.

Prema novim propisima, vlasnici, menadžeri i zaposleni u njihovim kompanijama koji nameravaju da iz poslovnih razloga dođu u našu zemlju, a prilikom ulaska ne poseduju negativan PCR test na korona virus urađen u državi iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova, prethodno treba da najave svoj dolazak Privrednoj komori Srbije koja će o tome blagovremeno obavestiti graničnu policiju, kako bi im bio omogućen prelazak granice.

Nakon ulaska u Srbiju oni će biti u obavezi da urade brzi antigenski test u nekoj domaćoj laboratoriji, dostave ga Komori i ukoliko su rezultati negativni moći će da nastave planirane aktivnosti. Za najavu dolaska i sve druge važne informacije i podršku PKS potrebno je obratiti se preko emaila: inocovid19@pks.rs 48 sati pre planiranog ulaska u zemlju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор