Nemačka firma preti otkazom onima koji se vakcinišu

Nemačka kompanija „Krovovi Mentrup“ je na Fejsbuku objavila da će otpustiti sve svoje radnike koji se vakcinišu. „Ko dopusti da mu ubrizgaju nepouzdane vakcine, osporene od brojnih stručnjaka u svetu, ugroziće stabilnost poslovanja preduzeća“, navodi se u saopštenju, a prenosi sajt nasiusvetu.

„Mi snosimo odgovornost za sve zaposlene. To podrazumeva postojan promet, plate na vreme… Odbijamo eksperimente s proizvodnim kapacitetima svog preduzeća zarad farmaceutske industrije. U tom pogledu obučavamo svoje zaposlene i na to im skrećemo pažnju. Mi smo ekipa koja radi zajedno. Svi imamo zadatak da svoje preduzeće i porodice zaposlenih stabilno provedemo kroz ovu privrednu krizu. Ko to ne razume moraće da potraži posao negde drugde“, navodi se u objavi.

Vlasnik preduzeća je nakon kritika obrisao objavu, a prema navodima Špigla, pre nego što je obrisana objava je za jedan dan šerovana čak 3.000 puta i imala je 9.000 lajkova.

„Živimo u vremenu kada se sve prihvata nekritički. Na starim i bespomoćnim ljudima vrši se vakcinacija, i bez stručnog objašnjenja, pri tom ni ne znajući posledice po čoveka. Prihvata se da ministri preko stručnih branši prosto odluče da se morate vakcinisati ili ostajete bez posla. Imam najbolje zaposlene koje poslodavac može poželeti. Nikome od njih nisam ni zabranio vakcinisanje (što kod svih ne bi ni bilo neophodno), niti ga postavio kao obavezu. To neću činiti ni ubuduće, jer to ionako nije na meni. U petak smo to razjasnili sa zaposlenima i obrazložili objavljeno saopštenje“, napisao je vlasnik firme i poručio da niko nema pravo da nekome protiv njegove volje uskraćuje vakcinaciju, a pogotovo da mu je nameće.

Sličan ovakav slučaj dogodio se i u Austriji, gde je firma koja se takođe bavi postavljanjem krovova objavila oglas da traži radnike uz uslov da ne konkurišu oni koji su se vakcinisali protiv korona virusa ili planiraju to da učine. I taj oglas je obrisan posle nekog vremena, preneo je portal Hojte.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор