Berlinski vatrogasci se okreću vozilima na struju

Posle 13 meseci testiranja i gotovo 1.400 misija, berlinski vatrogasci su doneli odluku da električno vatrogasno i pomoćno vozilo (eLHF) postane sastavni deo njihovog voznog parka, a sve u cilju smanjenja emisije štetnih gasova vozila javnih službi.

Vatrogasna brigada Berlina je pozitivno ocenila korišćenje ovog električnog vozila, pa u jedinice sada stižu i novi takvi kamioni. U okviru inovacionog partnerstva sa austrijskim proizvođačem komercijalnih vozila Rozenbauer dogovoren je dalji razvoj ovih vozila i njihov prelazak u vlasništvo berlinskih vatrogasaca, prenosi b92.

Tokom probnog perioda, eLHF je prešao ukupno oko 14.000 kilometara. Kamion ima domet od 100 km sa punim baterijama, a više od 95 posto potrebnih operacija moglo je da se izvede isključivo pomoću električne energije, čime je premašen postavljeni cilj od najmanje 80 posto.

Ovakav rezultat je mogao biti još i bolji da najbliža stanica za punjenje strujom nije bila isključena tokom dve nedelje i da nije bilo problema sa punjenjem nakon ažuriranja eLHF softvera. Ovi incidenti su bili i razlog za produženje testnog perioda sa dvanaest na trinaest meseci.

Električni vatrogasni kamion teži gotovo četiri tone više od klasičnih takvih vozila, ali je to cena velike baterije. Međutim, to nije jedina tehnologija koja se koristi za pogon, jer kamion poseduje i dizel motor sa rezervoarom za gorivo od 130 litara, kako bi po potrbi mogao da proširi domet. Naime, vozilo može da radi na struju najviše do 90 minuta, dok dizel motor može da radi oko četiri sata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор