Beograđanka izumela helanke protiv celulita

made-in-germany-rs-helanke-protiv-celulita

Beograđanka Beba Maksimović, rešavajući svoj problem, rešila je i problem mnogih žena u celom svetu. Boreći se protiv celulita ona je osmislila inovativne helanke koje pomoću 1.200 do 1.600 ušivenih drvenih kuglica razbijaju celulit i tako pomažu da on polako nestaje.

Do ideje je došla je nakon dugog istraživanja. Kako kaže, drveni masažeri pokazali su se kao najtraženiji i najdelotvorniji, a slične helanke, osim vrućih pantalonica za skidanje kilograma nisu postojale na tržištu.Pola godine je potrajalo dok prve „cellulite crusher“ helanke nisu izašle iz radionice. Proizvodnja sada već traje godinu i po dana, a specijalne helanke za sada se mogu kupiti jedino onlajn. Svoje kupce našle su od Evrope do Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

– To što šijem pomoglo mi je da zamislim kako će helanke izgledati. Šest meseci poigravala sam se sa kuglicama, veličinom, rasporedom kako da se izbegnu bolna mesta, da budu prjatne za nošenje, da lepo izgledaju i što je najvažnije, da su delotvorne.Mogu se nositi ceo dan, dok vežbate, šetate, vozite bicikl, pa čak i dok sedite, a za efikasno delovanje neophodno je da u njima provedete oko sat vremena dnevno. Odmah nakon što ih obučete osetićete peckanje zbog pritiska kuglica. Tokom fizičke aktivnostii kontrakcije mišića pritisak se uvećava. Mišić pritiska kuglice sa donje strane, a dvostruka elastična likra od koje su napravljene, vrši pritisak odozgo, što dovodi do prokrvljenosti koja je najvažnija za skidanje celulita – objašnjava Maksimovićeva, a prenosi „eKapija“.

Po njenim instrukcijama, granica prijatnosti diktira da li će neko vežbati na tvrđoj ili mekšoj podlozi. Povećanje pritiska takođe se oseća i tokom sedenja, kada se rukom ili nekim predmetom može masirati i gornja površina, a pri svakom sledećem nošenju kuglice će zahvatiti drugi deo tela. Izrada ovog proizvoda je komplikovana, jer se sve kuglice ušivaju posebno i prave mrežu, što je veoma bitno za čvrstoću konstrukcije. Jednostavne su za održavanje i mogu se prati i u mašini, ali se za njih može reći da su gotovo ručni rad,kaže autorka.

„Cellulite crusher“ helanke prodate su u više od 33 zemlje, a o neobičnom proizvodu ove Beograđanke pisao je i veliki broj svetskih medija.Cena ovih helanki na domaćem tržištu iznosi 6.000 dinara, dok se u inostranstvu prodaju za oko 60 EUR.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор