Beograđanima odložiti povećanje poreza

made-in-germany-rs-prijava-poreza

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali, rekao je, na sastanku sa Zoranom Mihajlović, ministarkom energetike, razvoja i zaštite životne sredine, da će ovaj organ učiniti sve što je u njegovoj moći da poreska opterećenja za građane Beograda budu što manja, piše „Danas“.

– Po zakonu koji je Republika Srbija donela prošle godine, cela politika naplate poreza treba da se menja. Tema sastanka sa Ministarstvom finansija biće inicijativa da se porezi ne povećavaju kako bi se dopunilo finansiranje lokalnih samouprava. Na taj način bi smo rasteretili građane Beograda od povećanja poreza. Kada smo stupili na gradsku vlast kao Privremeni organ, stav tadašnjeg rukovodstva Sekretarijata za finansije bio je da se porez može povećati i do 300 posto, dok smo mi tražili da se urade dodatne analize i da se ovo povećanje ograniči na maksimalnih 80 posto – potsetio je Siniša Mali.

On je istakao da Privremeni organ nije mogao da utiče na podelu gradskih zona, ali i da se ukidaju neke naknade, kao ona za korišćenje građevinskog zemljišta. Kako je rekao, Privremeni organ prihvata inicijativu za nepovećavanje poreza i sagledaće sve mogućnosti kako se na građane Beograda ne bi prelio teret promene poreske politike.
Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je ovom prilikom da smatra da u Beogradu nije došlo do realnog povećanja prihoda i da stoga ne treba da dođe ni do povećanja poreza.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор