Beograd se predstavio na Sajmu turizma u Berlinu

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma „ITB“, koji je u Berlinu trajao od 5. do 7. marta, Turistička organizacija Beogrda (TOB) je težište predstavljanja ponude naše prestonice stavila na izložbu „EXPO BELGRADE 2027“ i njen uticaj na razvoj infrastrukture.

Na berlinskom sajmu predstavljena je bogata kulturna i gastronomska ponuda grada Beograda, sve razvijeniji manifestacioni turizam, dinamičan noćni život naše prestonice, kao i veliki broj kafića i restorana koji zadovoljavaju svetske standarde, navode iz TOB-a.

Posetiocima sajma prezentovani su i kongresni potencijal našeg glavnog grada, čemu će još više doprineti otvaranje Sava Centra, najmodernijeg kogresnog centra u regionu, kao i rastući broj hotela, od kojih je većina sa četiri zvezdice, a koji u svojoj ponudi imaju i moderne kongresne sale.

Berlinski sajam turizma jedna je od najznačajnijih poslovnih manifestacija te vrste na svetu, na kojoj se predstavljaju najnoviji i budući trendovi u turizmu. To je mesto susreta najvažnijih međunarodnih organizacija, institucija i predstavnika svetske turističke industrije i platforma je za umrežavanje na globalnom planu.

Republički zavod za statistiku nedavno je saopštio da je u u 2023. godini Srbiju posetilo ukupno 67.841 turista, što predstavlja međugodišnje povećanje od 16 posto, kao i da je u decembru zabeležen porast broja turista za 9,4 posto.

Gosti iz Nemačke bili su u prošloj godini na trećem mestu najbrojnijih turista u Beogradu, sa ukupno 140.591 noćenja, uz veliku tendenciju daljeg rasta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор