Hugo Bos neće uspeti da ostvari poslovne ciljeve

Vrednost akcija nemačke kompanije Hugo Bos juče ujutro su pale za čak 18 procenata.

To je usledilo nakon što je Danijel Gridel, izvršni direktor kompanije poznate po svom istoimenom brendu luksuzne odeće, najavio da ciljevi prodaje u 2025. godini, u iznosu od pet milijardi eura, možda neće biti ispunjeni.

On je rekao da je 2023. godina bila „rekordna“ za Hugo Bos, budući da su prihodi kompanije sa sedištem u Mecingenu, porasli za 18 posto međugodišnje, na 4,2 milijarde eura, prenosi CNBC.

Gridel je istovremeno najavio da će u tekućoj godini prihodi Hugo Bosa rasti znatno manjim tempom, za 3 do 6 posto međugodišnje, kao i da će zacrtani ciljevi prodaje za 2025. godinu ipak biti „malo odloženi“.

Visoka i dugotrajna inflacija u Nemačkoj negativno je uticala na potrošnju građana, zbog čega su i drugi luksuzni modni brendovi, poput Barberija ili LVMH-a zabeležili usporavanje prodaje.

Grider ipak poručuje da je Hugo Bos dobro pozicioniran na tržištu kao „pristupačan luksuzni brend“ koji može da ponudi fleksibilnost cena bez ugrožavanja profitne marže.

Nakon jutrašnjeg pada, akcije Hugo Bosa su nešto malo porasle, pa je prema podacima sa sajta Franfurtske berze, njihova vrednost u 10:48 časova iznosila 52,02 eura po deonici.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор