APR objavio listu loših srpskih direktora

made-in-germany-rs-apr-sajt

Agencija za privredne registre (APR) je na svom sajtu objavila listu vlasnika, direktora i ostalih rukovodećih organa preduzeća, kažnjavanih zbog krivičnih dela i prekršaja, čime se unapređuje transparentnost poslovanja privrednih subjekata u Srbiji i povećava stepen sigurnosti pravnog prometa svih učesnika.

Naime, juče je počela sa radom Centralna evidencija privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji za privredne registre, a taj projekat je realizovan u saradnji sa Kraljevinom Norveškom u cilju podrške reformi državne uprave i jačanju vladavine prava i konkurentnosti.

Donošenjem Zakona o centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u APR-u 2015. godine, predviđeno je uspostavljanje registra sa podacima o privrednim subjektima, njihovim vlasnicima, direktorima članovima nadzornih odbora i drugim rukovodećim organima čije je poslovanje sankcionisano krivičnim, prekršajnim ili upravnim sankcijama, prenosi agencija „Tanjug“.

Identifikacioni podaci o pravnom licu sa privremenim ograničenjem prava objavljuju se na internet stranici APR-a, a podaci o fizičkim licima kojima su izrečene zabrane i mere bezbednosti u sudskim postupcima nisu javno dostupni i mogu se dati isključivo u skladu sa propisima kojima se uređuje kaznena evidencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор