Američki Srbi napravili revolucionarni softver

made-in-germany-rs-photoshop

Umesto instaliranja Fotošopa na personalni kompjuter, dovoljno je otići na veb adresu na kojoj se nalazi ovaj program za obradu fotografija, odakle je moguće sve odraditi onlajn u veb brauzeru.

Tim naših ljudi u Americi, na čelu sa Nikolom Božinovićem, napravili su revolucionarni softver „Mainframe2“, koji omogućava direktno korišćenje programa iz veb brauzera. Na ovaj način softver omogućava lakše korišćenje programa koji su velike sistemske zahtevnosti, poput Fotošopa ili bilo kojeg drugog velikog i kompleksnog programa – aplikacija za 3D modelovanje, projektovanje mašina, aviona, CAD dizajn i slično, prenosi „Kurir“.

Pored toga, svi programi rade mnogo brže nego na bilo kom računaru koji može da se kupi u prodavnici, jer se radi o takozvanom „klaud komputingu“, mreži sastavljenoj od stotinu hiljada računara, gde svi rade kao jedan i omogućavaju neverovatnu brzinu. Takođe, program ne zavisi od operativnog sistema i potpuno je nebitno da li imate 32-bit, 64-bit procesor. Jedino što vam je potrebno je pretraživač koji podržava HTML5.

Za korišćenje ovog programa nije potreban preterano brz internet. Veza od 3 Mbps već omogućava odlične mogućnosti prenosa od 60 FPS-a (frejmova u sekundi). S obzirom da se serveri nalaze u San Francisku, sve ovo za sada radi sa blagim zakašnjenjem, zbog čega se u narednih nekoliko meseci očekuje postavljanje servera i u Evropi.

Ovaj softver će biti dosptupan od jeseni. Za sada se još uvek ne zna mnogo o ceni njegovog korišćenja, ali se pretpostavlja da će to biti neki oblik mesečne pretplate.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор