Alijanc kupio soliter u Franfurtu za 1,4 mlrd. €

Nemačka osiguravajuća kuća Alijanc (Allianz) kupila je u Frankfurtu soliter visok 233 metra po ceni od 1,4 milijardi eura, što predstavlja novi rekord u Nemačkoj, objavio je dnevni list Frankfurter Algemajne Cajtung.

Neboder koji se nalazi u bankarskom kvartu Frankfurta, poznatom kao finansijski centar Nemačke, a još uvek je u izgradnji, biće treća najviša zgrada u celoj zemlji posle sedišta Komercbanke, visoke 259 metara i sajamske kule „Meseturm“, visoke 256,5 metara, koje se takođe nalaze u Frankfurtu.

Alijanc je ovaj soliter kupio zajedno sa bavarskim javnim osiguravajućom društvom Versorgungskamer. Dve trećine poslovnog prostora u ovoj zgradi već je izdato pre otvaranja, uglavnom bankarskim i konsultantskim kompanijama, saopštila je projektantska kuća Gros i Partner. Završetak izgradnje solitera očekuje se 2024. godine.

– Izgleda da trend rada od kuće kao rezultat pandemije nije imao puno uticaja na tržište poslovnih nekretnina u Frankfurtu, budući da stopa slobodnih radnih mesta u gradskom poslovnom centru iznosi samo 2,8 posto, izjavila je Nikol Peč iz Allianz nekretnina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор