Zaraza hara nemačkim mesnim koncernom „Tenis“

Broj zaraženih korona virusom u mesnom koncernu „Tenis“ porastao je na ukupno 1.029 slučajeva, zbog čega se čelnik giganta nemačke mesne industrije, Klemens Tenis, našao na udaru kritika, među kojima je i zahtev za ostavkom.

Nakon razbuktavanja žarišta korona virusa u Tenisovim klanicama i kritika javnosti, vlasnik mesnog koncerna je odbacio spekulacije u vezi njegove ostavke i poručio da će izvesti kompaniju iz krize. Kako je rekao, „nakon toga ćemo videti šta će biti dalje“.

Naime, Klemens Tenis je ovako odreagovao na zahtev svoga strica Roberta Tenisa, koji ga je, nakon prvih vesti o zarazi, pozvao u pismu da napusti čelno mesto koncerna i rukovodstvo prepusti svom sinu Maksu.

Robert Tenis je zatražio i sazivanje vanredne skupštine deoničara, a tenzija je nastala i u odnosu između kompanije i okruga Gitersloh koji je Tenisovu klanicu stavio pod karantin i zatvorio na dve nedelje. Ovim povodom šef okružnog Kriznog štaba Tomas Kulbuš je rekao da je poverenje u firmu Tenis palo na nulu.

Klemens Tenis je odbacio optužbe okružnih vlasti da je bio ne kooperativan u prosleđivanju informacija o adresama stanovanja svojih radnika. On je rekao da kompanija ima pravnih problema vezano za zaštitu podataka i podsetio da na osnovu zakona o radu preduzeće ne sme da čuva adrese zaposlenih.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор