Zaplenjeno 120 sportskih automobila, učesnika ilegalnih trka

Nemačka savezna policija je kod grada Vizmara, na severoistoku zemlje, zaplenila čak 120 luksuznih sportskih automobila za koje se osnovano sumnja da širom Evrope učestvuju u trci “Evro-reli”.

Nemačka policija je nešto ranije već prekinula dve slične automobilske trke koje su se održavale u gradovima Duizburg i Krefeld, a vlasti sada istražuju da li se i “Evro-reli” može kategorizovati kao ilegalna trka, navodi se u saopštenju policije.

Nadležne su o situaciji na nemačkim putevima obavestili zabrinuti vozači koji su naveli da su se neka od vozila kretala brzinom većom od 200 kilometara na sat. Među zaplenjenim vozilima našli su se i automobili marki “porše”, “lamborgini” i “audi”, koji su zaustavljeni na delu auto-puta na kojem nema ograničenja brzine.

Većina ovih automobila imala je norveške registarske tablice, a na vetrobranima su im se nalazile nalepnice sa nazivom trke “Evro-reli”, koja se, prema podacima na internet stranici “Evro-reli”, sastoji od četiri etape od Osla do Praga, a za koju učešće košta do 799 eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор