Za Audi točkovi veći od 23 inča nemaju smisla

Premijum SUV modeli, naročito oni visokoperformansni, imaju sve veće alu felne koje sada već dostižu 23 inča, a to je, kako smatraju u nemačkom Audiju, gornja granica koju nema smisla prelaziti, budući da ne nameravaju da prave veće automobile od modela kakvi su Q7 i Q8.

Naime, mnogi se pitaju koja je granica gde će se proizvođači automobila zaustaviti kada je reč o prečniku točkova, na šta šef dizajna Audija Mark Lihte odgovara da se treba zaustaviti na točkovima od 23 inča, što je i maksimalna veličina koju ovaj nemački proizvođač opciono nudi na modelu RS Q8, prenosi b92.

Lihte je za “Motor Authority” rekao da „veći točkovi od ovih nemaju smisla“, jer ni svi budući Audijevi SUV automobili neće biti veći od ovog modela. Audi isporučuje RS Q sa standardnim 22-inčnim alu felnama, a kupci mogu da doplate za veće točkove od 23 inča. Pored ogromnih točkova, RS Q8 ima i najveće gume koje su ikada do sada montirane na jednom serijskom Audiju, dimenzija 295/40.

Međutim, ne slažu se svi sa Lihteom. Šef dizajna General Motorsa je ovim povodom rekao da u njegovoj kompaniji planiraju za pojedine buduće modele još veće točkove, čiji bi prečnik iznoslio 24, pa čak i 26 inča, ne precizirajući na kojim modelima bi ovako veliki točkovi bili ugrađivani.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор