VW u SAD povlači iz prodaje 218.000 Džeta limuzina

Nemačka automobilska kompanija Volksvagen povukla je iz prodaje više od 218.000 Džeta limuzina u Sjedinjenim Američkim Državama da bi otklonila problem sa curenjem goriva koji može izazvati požar.

Sa tržišta su povučeni određeni modeli automobila proizvedeni između 2016. i 2018. godine, kod kojih se šrafovi koji drže neke cevi pod pritiskom mogu tokom vremena olabaviti i omogućiti curenje goriva, zbog čega je povećan rizik od požara, navodi kompanija u dokumentima koje je objavila američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima.

U ovim dokumentima se ne navodi da li je možda već bilo požara, ali se spominje određeni broj reklamacija u kojima se navodi da su vlasnici osetili miris goriva ili videli kako gorivo curi iz prostora gde se nalazi motor, prenosi agencija Asošiejted pres.

Najveći nemački proizvođač vozila još uvek nije saopštio šta će preduzeti kako bi rešio ovaj problem, ali se očekuje da će vlasnike spornih automobila obavestiti o daljim koracima oko 20. decembra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор