Volkswagen do 2023. ukida 5.000 radnih mesta

Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) najavljuje pokretanje novog programa štednje koji bi podrazumevao ukidanje oko 5.000 radnih mesta u administraciji i upravi do 2023. godine, javlja poslovni dnevnik Handelsblatt.

U skladu sa planom za poboljšanje poslovnih rezultata, izvršnog direktora Herberta Diessa, sa ukidanjem radnih mesta kompanija bi započela već od sledeće godine, a prema informacijama iz nekih krugova Folksvagen grupe, broj otpuštenih radnika mogao bi da naraste i do 7.000.

Razlog za reorganizaciju je i najavljena preorijentacija proizvodnje na elektromotore i elektrovozila, za šta je potrebno manje radnika u odnosu na proizvodnju klasičnih automobila i motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Sem toga, proizvodnja električnih automobila je skuplja, a kupci nisu spremni da plate više, te je kompanija prinuđena da smanjuje troškove, piše Handelsblatt.

Zbog svega navedenog, kompanija razmatra da u mere poboljšanja efikasnosti, koje bi se primenjivale od 2023. godine, investira 5,9 milijardi eura godišnje, pri čemu bi, u tom slučaju, pred sebe postavila još ambiciozniji cilj da se godišnja ulaganja povećaju na 7 milijardi eura, kažu u Folksvagen koncernu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор