Uprava Lufthanze uzela milionske bonuse

Iako je nacionalnom avio-prevozniku Lufthanzi nemačka država tokom pandemije isplaćivala finansijsku pomoć, to nije omelo članove IO ove kompanije da međusobno podele po nekoliko miliona eura bonusa za 2021. i 2022. godinu.

Na sastanku početkom decembra nadzorni odbor kompanije je odobrio isplate bonusa, mada je deo predstavnika zaposlenih glasao protiv toga, smatrajući to kršenjem uslova iz paketa državne spasilačke pomoći, javlja dnevnik Handelsblat, pozivajući se na pouzdane izvore iz kompanije.

Ovim povodom, portparol Lufthanze je rekao za agenciju Rojters da ne može da komentariše razgovore u Nadzornom odboru, dok su iz nemačke vlade umanjili značaj ovog izveštaja o bonusima, navodeći da je odbor avio-kompanije dobro radio zbog čega je država izašla iz te investicije sa profitom.

Inače, Ekonomski stabilizacioni fond nemačke vlade je tokom pandemije spasio Lufthanzu sigurnog bankrota paketom finansijske pomoći od ukupno 9 milijardi eura, da bi u septembru ove godine prodao sve svoje akcije u toj avio-kompaniji.

Portparol Lufthanze je za Handelsblat rekao da bonusi neće biti isplaćeni do 2025. godine, ako do tada sve bude dobro išlo, što bi značilo da isplate nisu retroaktivne, već su deo dugoročnog bonusa, dodaje britanska agencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор