U Nemačkoj zaplenjeno 35 tona kokaina

U okviru operacije “Pleksus“, nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, čija se vrednost procenjuje na gotovo dve milijarde eura.

U koordinisanoj akciji najveće zaplene kokaina u Nemačkoj ikada, izvedenoj u sedam saveznih država, policija je privela sedam osoba, prenosi Bild.

Racije su sprovedene u državama Severnoj Rajni-Vestfaliji, Bavarskoj, Berlinu, Brandenburgu, Hamburgu, Hesenu i Donjoj Sasksoniji.

Prema navodima državnog tužilaštva u Diseldorfu, operaciju je sproveo tim carinskih i policijskih istražitelja za narkotike iz Štutgarda, Severne Rajne-Vestfalije i Karlsruea.

Vlasti u Nemačkoj navode da zaplena predstavlja najveći udar na trgovinu kokainom u zemlji i najavljuje da će detalje saopštiti početkom sledeće nedelje. U akciji je učestvovao i Europol, koji tvrdi da je uspešno razbijen čitav evropski kartel.

Inače, racija je usledila dan nakon što je Europol pokrenuo niz racija širom Evrope, sa ciljem da se razbije narko-kartel sa sedištem u Hagu i koji, kako se navodi, drži monopol nad trgovinom narkoticima na celom kontinentu.

Nakon trogodišnje istrage, u četvrtak su u Španiji uhapšene četiri osobe koje su navodno rukovodile krakom evropskog kartela.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор