U Nemačkoj popusti na neprodatu odeću i do 90 posto

U nemačkim robnim kućama nalaze se velike količine neprodatih odevnih predmeta, zbog čega nakon ukudanja zaključavanja zbog pandemije korona virusa potrošači mogu očekivati popuste i velika sniženja cena.

– Ograničenja i zatvaranje prodavnica usled pandemije korone nas opterećuje tokom cele godine, pa će na mnoge proizvode popusti ići od 80 do 90 posto, kako bi se zadržana roba i dalje mogla prodavati – rekao je za „Rheinische Post“ izvršni direktor Saveznog udruženja trgovaca tekstilom (BTE) Rolf Pangels.

On je objasnio da će prodaja prolećne robe takođe verovatno biti povezana sa velikim popustima. Kako je rekao, ako se zaključavanje dodatno produži, na kraju će biti još više ponuđene i neprodate robe, koju će biti prinuđeni da “pakuju u velike kamione i odlažu sadržaj ispred kancelarije“.

Stručnjaci iz modne industrije već su istakli da se nakon ponovnog otvaranja prodavnica mogu očekivati prave „diskontne bitke“. Prema ranijim procenama BTE, pola milijarde neprodatih odevnih predmeta moglo bi se nakupiti u radnjama do kraja januara, većinom zimske robe koja, s obzirom na nadolazeće proleće, iz dana u dan gubi na vrednosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор