Za internet prodavnicu droge u Nemačkoj radili i Balkanci

Nakon višemesečne istrage policije u gradu Hagenu, uhapšen je 38-godišnji muškarac, vlasnik internet prodavnice narkotika, kao i grupa dilera koji su drogu prodavali preko specijalizovanih internet sajtova, a među osumnjičenima su i građani Srbije i Crne Gore, prenosi Blic.

Ovaj nelegalni veb sajt za onlajn prodaju droge se, osim po asortimanu, nije puno razlikovao od sličnih legalnih sajtova. U oglasima se nalazila fotografija, cena i eventualni popusti, a kupci su čak mogli i da ocene zvezdicom kvalitet droge. U ponudi je bilo svega, od LSD-a, kristal meta, heroina, amfetamina, MDMA…

Pri kupovini većih količina droge kupci su mogli da ostvare popuste, isplata se obavljala u kripto monetama bitkoin i monero, a poštanske službe bi drogu dostavile u roku od sedam do deset dana od naručivanja. Do spornog sajta se moglo doći samo preko takozvanog dark veba, što znači da se do njega nije moglo doći preko Gugl pretraživača.

– Administrator sajta je kupcima garantovao kvalitet robe, diskreciju i dobro pakovanje kako sadržaj ne bi bio otkriven. Na početnoj stranici odgovarajući prozivodi su se mogli odabrati pomoću dugmeta „kupovina“. Na opcijama „pregled proizvoda“ i „tabela proizvoda“ nalazio se spisak ponuđenih opijata sa cenama, a nakon izbora proizvoda pojavljivala se tabela sa informacijama učestalosti prodaje tog proizvoda – navodi se u zajedničkoj izjavi javnog tužioca i policije, javlja wp.de.

Istog dana kada je uhapđen vlasnik sajta, policija je upala u dva stana u Hagenu i Vupertalu i uhapsila još dvojicu osumnjičenih, od kojih je jedan Crnogorac (33), a drugi Srbin (32). U Vupertalu su otkrivene i prostorije ove „onlajn firme“ gde je droga lagerovana. Zaplenjeno je 2,1 kilogram amfetamin paste, 1,2 kilograma heroina, 6,1 kilogram ekstazija, 1,1 kilogram kristal meta, 1 kilogram kokaina, 8,8 kilograma amfetaminovog ulja i 2,5 kilograma katme (sirovina za proizvodnju heroina).

Istražitelji iz Dortmunda su dan ranije presreli slovenački kamion pun droge, za je čijim volanom bio vozač iz Srbije, koji je uhapšen nakon što je glavnom osumnjičenom i njegovom saučesniku predao sedam velikih putnih torbi. U torbama je bilo 57 kilograma marihuane i 25 kilograma hašiša. Usledili su pretresi u Olpeu, Kirhundenu, Dormundu i Duizburgu, a rezultat je bila zaplena jednog litra amfetaminovog ulja, 15 kilograma hemikalija za proizvodnju amfetamina, šest kilograma marihuane i 67.000 eura u gotovini.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор