Onlajn prijavljivanje Internet prevara

made-in-germany-rs-online-mis

I u Srbiji je omogućeno digitalno prijavljivanje Internet prevara, a ovaj sistem je u saradnji sa Odeljenjem za visokotehnološki kriminal (VTK) MUP-a Srbije, osmišljen na najposećenijem i najvećem domaćem portalu za oglašavanje, “KupujemProdajem.com”.

U prijavu se unose svi potrebni podaci za pronalaženje počinioca prevare, ali i podaci oštećenog, kako bi MUP mogao da ga kontaktira. Prijave prevara čija je vrednost veća od 5.000 dinara prosleđuju se direktno MUP-u, odnosno, prijavljivač prevare će biti pošteđen dodatnog trošenja energije i vremena, kao i stresa koji uz to ide.

– Glavni cilj je pomaganje oštećenima da, ubrzavanjem čitavog procesa i efikasnijom saradnjom sa nadležnim organima, što pre reše svoj problem. Osim ovog vida saradnje sa Odeljenjem za VTK, početkom svakog meseca mi im prosleđujemo i izveštaj sa svim prijavama prevara, uključujući i one čija se vrednost procenjuje na ispod 5000 dinara – pojašnjava Bojan Leković, osnivač portala KupujemProdajem.com, a prenosi “B92”.

Kao najveći portal za oglašavanje, sa oko 760.000 registrovanih korisnika, 800.000 aktivnih oglasa, i sa preko 30.000 novih oglasa svakodnevno, njegovom osnivaču je jasno da on predstavlja i ogledalo našeg društva.

– Pošto se prevare dešavaju i u svakodnevnom životu, očekivali smo ih i u digitalnoj sferi. Zato je ovaj portal još 2011. godine lansirao online formular za prijavu prevara, gde je oštećeni korisnik mogao da dobije sve potrebne podatke za podnošenje krivične prijave. Budući da KupujemProdajem.com ide u korak s vremenom, smatrali smo za svoju obavezu da digitalizujemo i borbu protiv prevara na našem sajtu – ističe Lekovićeva.

Formular za prijavu prevare je na https://www.kupujemprodajem.com/prijava.php.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор