U fabriku u Surdulici Knauf uložio 20 mil. €

Nemačka kompanija Knauf Insulation završila je rekonstrukciju svoje fabrike u Surdulici, vrednu više od 20 miliona eura, i sada je spremna da od 1. maja pojača svoje poslovne kapacitete sa još 15 novih radnika.

Kako bi uskladio proces proizvodnje sa aktuelnim inovacijama, Knauf je veći deo fabričke linije zamenio trenutno najsavremenijom opremom. Stari fabrički dimnjak je zamenjen novim, a ugrađen je i najsavremeniji “dezoks sistem” za odsumporavanje, kako bi se povećali reciklažni kapaciteti postrojenja. Instalirana je i nova mašina za paletizaciju robe, čime je smanjena upotreba plastičnih pakovanja i ostvarena značajna ušteda magacinskog prostora.

Pored toga, da bi se rasteretila saobraćajna gužva u okolini fabrike i ubrzao proces otpremanja robe, Knauf je izgradio novi objekat logistike i moderan parking za kamione. Iz kompanije poručuju da ulaganja tu neće stati i da je, po završetku probnog perioda i finog štelovanja procesa proizvodnje, u planu dalje uređenje novih platoa u krugu fabrike i adaptacija dodatnog natkrivenog magacinskog prostora.

– Još jednom smo pokazali da Knauf Insulation ne odustaje od permanentnog ulaganja, kako u proces proizvodnje tako i u očuvanje okoline u kojoj posluje. U razgovorima sa lokalnom zajednicom dali smo obećanja da ćemo se u svakom segmentu proizvodnje truditi da poboljšamo održivo poslovanje i da ćemo nastaviti da utičemo na razvoj Surdulice i celog kraja. Sada kada je ovaj ciklus investicija završen, možemo da se pohvalimo da smo obećanja održali i kroz rekonstrukciju i kroz zapošljavanje – kaže Tihomir Civkaroski, generalni direktor Knaufa za jug istočne Evrope i podsetio da se u Surdulici proizvodi strateški važna kamena vuna koja zgradama štedi energiju i štiti od požara i buke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор