Knauf ulaže u fabriku u Surdulici još 19 mil. €

U investicionom ciklusu do kraja prvog kvartala sledeće godine, nemački Knauf Insulation će uložiti još 19 miliona eura u fabriku u Surdulici, što će, sa prethodnim investicijama, prevazići 50 miliona eura ukupnih ulaganja u Srbiji.

Od dolaska nemačkog investitora u Srbiju 2005. godine, Knauf Insulation je uložio preko 35 miliona eura u jačanje kapaciteta fabrike kamene vune u Surdulici, u njenu modernizaciju i instalaciju nove opreme, u reciklažne kapacitete i ugradnju savremenih postrojenja za očuvanje kvaliteta vazduha, vode i zemljišta. Najveći deo novih ulaganja takođe će ići na postrojenja za dodatnu zaštitu životne sredine.

– Kontinuirano ulažemo u ovoj oblasti, prateći trendove i zahteve koje pred nas postavlja naša kompanija na globalnom nivou u smislu održivog poslovanja, naravno sve u skladu sa zakonima republike Srbije. Trenutno gradimo viši i savremeniji dimnjak, pravimo sistem za prečišćavanje atmosferskih voda koje prolaze kroz fabrički krug, povećavamo kapacitet za recikliranje otpadne vune, jačamo energetsku efikasnost samih objekata u fabrici i gradimo moderan parking za kamione – kaže za eKapiju Branislav Popović, direktor Knauf fabrike u Surdulici.

On je objasnio da je u planu i unapređenje proizvodne opreme i pakovanja, odnosno zamena delova opreme savremenijim i tehnološki savršenijim rešenjima, čime će Knaufova kamena vuna iz Surdulice dodatno dobiti na kvalitetu, dok će pakovanje proizvoda biti postojanije i prilagođeno potrebama klijenata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор