U Dragačevu se na 30 hektara gradi nova industrijska zona

Budući da će izgradnja deonice autoputa Miloš Veliki od Pakovraća do Požege dovesti ovu aobraćajnicu nadomak Dragačeva, u tom mestu je već određeno 30 hektara zemljišta za buduću industrijsku zonu, javlja agencija Rina.

– Najveća investicija u našoj opštini je autoput, a deonica koja prolazi kroz našu teritoriju trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine. Očekujemo da će se nakon toga javiti zainteresovani investitori koji će otvoriti svoja preduzeća ovde, što će bitno uticati na nova zapošljavanja – poručio pomoćnik predsednika Opštine Lučani Milija Milenković.

U Lučanima gradnja autoputa nije jedina investicija, jer se gradilište mogu videti u svim delovima opštine. Najintenzivniji radovi trenutno su u Guči, neposredno uz veliku pozornicu na kojoj se takmiče najbolji trubači, gde je u toku rekonstrukcija bazena, državna investicija vredna oko 40 miliona dinara.

– Nažalost, poplave koje su nas zadesile prethodnih godina plavile su tri puta ovaj bazen. U rekonstrukciju smo krenuli 2021. godine i uz pomoć sredstava Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i lokalne samouprave urađen je zaštitni betonski zid oko bazena kao i njegovo pokrivanje, a ove godine radi se druga faza koja podrazumeva rekonstrukciju samog bazena. Trenutno su u toku betonski radovi, a potom sledi postavljanje završnog sloja, što znači da će već sledeće sezone biti na raspolaganju građanima – istakao je Milenković.

Pored toga, na seoskom području intenzivno se grade novi putevi i rekonstruišu stari izlokani drumovi, a država je za ovaj deo posla izdvojila oko milijardu dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор