Kod Čajetine otvorena Poslovna zona “Braneško polje”

Na devet kilometara daleko od Čajetine formirana je nova Poslovna zona “Braneško polje”, kojom je obuhvaćeno ukupno 200 hektara opštinskog, privatnog i državnog zemljišta, od čega je do sada infrastrukturno opremljeno 30 hektara, javlja agencija Rina.

Prednost ove lokacije u tome je što se nalazi u neposrednoj blizini važnih saobraćajnica, kao što su pruga Beograd–Bar, aerodrom Ponikve, raskrsnica magistralnih putnih pravaca Subotica–Podgorica i deonice Sušica–Višegrad, u okviru međunarodnog puta E 761, a u blizini je i granični prelaz sa BiH.

– Poslovna zona Braneško polje ima potpuno izgrađenu infrastrukturu, parcele i objekte pogodne za proizvodne, prerađivačke i slične pogone, a kapaciteti električne energije u potpunosti zadovoljajaju njene potrebe. Trenutno u zoni posluje 30 preduzeća sa velikim brojem radnika iz oblasti drvoprerade, mašinske i tekstilne industrije, proizvodnje proizvoda od plastike, građevinskih materijala – objasnio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je istakao da je velika čast i zadovoljstvo biti na čelu jedne male opštine u kojoj uspešno posluje 30 kompanija sa oko 400 zaposlenih, a koja ima perspektivu za dolazak još većeg broja investitora i zapošljavanje novih radnika.

– Opština Čajetina je spremna za sve savremene tokove, pa tako i one u oblasti zaštite životne sredine. Uskoro ćemo započeti gradnju novog pogona za preradu otpadnih voda koji će prikupljati vodu sa teritorije Šljivovice. U ovoj godini ćemo izgraditi i najavljeni vodovod od Sušičkog vrela do Žigarskog visa, a nadam se da ćemo nastaviti i do Zlatibora – najavio je Stamatović.

Za dalji razvoj poslovne zone Opština će izraditi detaljni urbanistički plan koji će definisati nove investicione lokacije i elemente prateće infrastrukture. Na ovaj način Čajetina želi da privuče domaće i strane investitore, što bi, preko otvaranja novih radnih mesta, trebalo da dovede do poboljšanja životnog standarda građana i razvitka cele lokalne zajednice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор