U Berlinu hiljade ljudi demonstriralo protiv kovid mera

Uprkos zabranama nekoliko planiranih protesta, juče se u nemačkoj prestonici okupilo na hiljade građana kako bi izrazili svoje neslaganje sa aktuelnim restriktivnim merama vlade protiv novog talasa pandemije korona virusa.

Naime, policija je zabranila devet najavljenih okupljanja, uključujući i ono koje je organizovao Kuerdenker pokret iz Štutgarta, najdosledniji pokret protiv korona mera u Nemačkoj, a više od 2.000 policajaca juče je bilo raspoređeno po Berlinu kako bi sankcionisali građane koji su se pojavili uprkos zabranama, prenosi agencija Asošiejted pres.

Inače, sud je prethodno dozvolio organizovanje jednog protesta, najavljenog i za subotu i za nedelju, na kom je planirano učešće 500 ljudi. U međuvremenu, kontraprotest pod nazivom „Love Train“, upotpunjen tehno muzikom, privukao je u subotu veliki broj građana koji podržavaju restriktivne vladine mere protiv širenja virusne pandemije.

Ovi protesti se dešavaju kao posledica debate koja se poslednjih dana vodi u Nemačkoj oko pitanja da li treba i kako uvesti restriktivne mere za nevakcinisane građane, pitanje koje se sve više nameće kako broj obolelih raste. Slični protesti održani su u Berlinu početkom avgusta, a završeni su sukobima sa policijom i stotinama privedenih građana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор