Tri sajma motornih vozila u martu

made-in-germany-rs-sajam-automobila

Beogradski sajam će se u martu ponovo pretvoriti u regionalni centar auto-moto industrije, jer se pripremaju čak tri izložbe motornih vozila.

Posle jednogodišnje pauze, „BG kar šou“ ponovo će obradovati vozače od 14. do 20. marta. U istom periodu biće organizovan i „Sajam motocikala“, a skoro svi uvoznici vozila na četiri i dva točka iz Srbije potvrdili su učešće i najavili široki asortiman novih modela.

Zoran Lupšić, menadžer projekta Beogradskog sajma najavio je za „Novosti“ da će od 25. do 29. marta biti organizovan i 52. Međunarodni sajam privrednih vozila (OICA) za privredna i laka privredna vozila, prikolice, poluprikolice, karoserije, motore i sisteme prenosa, hodne delove vozila, šasije i opremu za vozila. Ulogu na ovom sajmu imaće i prateća industrija, logistika, telematika, špedicija, osiguranje, finansijske institucije, strukovne asocijacije i mediji.

– Dolazak na ovaj sajam potvrdili su svi najveći automobilski giganti koji će predstaviti najnovije modele svojih autobusa i kamiona. Na prošlom sajmu privrednih vozila izlagalo je čak 446 firmi, od kojih je 259 bilo domaćih i 187 stranih. Sada očekujemo da će taj broj biti nadmašen, jer prijave stižu iz velikog broja zemalja. Očekujemo i da će sve tri manifestacije privući puno posetilaca, kako iz Srbije tako i iz zemalja regiona, zbog izuzetne prilike za sklapanje novih poslova – objasnio je Lupšić.

On je istakao i da se očekuje dolazak novog „Ikarbusovog“ autobusa, prototipa rađenog u saradnji sa „Mercedesom“, kao i da veruje da će naše firme iz ove oblasti pokazati da su izašle iz krize i da su spremne za svetsku tržišnu utakmicu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор