Tender za partnersku izgradnju deponije Vinča

made-in-germany-rs-nelegalna-deponija-djubreta

Gostujući na Televiziji „Pink“ gradski menadžer Goran Vesić je informisao javnost da je Grad Beograd raspisao konkurs namenjen potencijalnim partnerskim kompanijama koje bi učestvovale u izgradnji vinčanske deponije.

Po njegovim rečima, gradska vlast je u petak 21. avgusta raspisala oglas za podnošenje prijava za priznavanje kvalifikacija u projektu javno-privatnog partnerstva Grada Beograda za pružanje usluga tretmana i odlaganja gradskog komunalnog otpada.

– Ovaj projekat može biti vredan i do 300 miliona eura, a podrazumeva ne samo uređenje deponije Vinča u ekološkom smislu, već i preradu otpada, kao i proizvodnju struje iz njega. Time će se dobiti nekoliko stotina novih radnih mesta. U gradu su se već pojavili kontejneri za odlaganje stakla, a mi smo počeli sa separacijom otpada. Imamo nameru da podzemne kontejnere koje smo nasledili, a koji ne funkcionišu dobro, pretvorimo u kontejnere za separaciju otpada – objašnjava Vesić.

Govoreći o problemima otpada, on je javnosti skrenuo pažnju na loš odnos građana Beograda prema rekama, navodeći podatke po kojima u glavnom gradu ima 106 kanalizacionih ispusta u Savu i 120 u Dunav.

Gradski menadžer je ovom prilikom najavio i da će tokom sledeće nedelje grad Beograd objaviti još jedan oglas za javno-privatno partnerstvo za pružanje usluga gradskog prevoza putnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Neka pobede najbolji.

    S postovanjem,
    Letunica

Оставите одговор