Švajcarci preuzeli predstavništvo Mercedesa u Srbiji

made-in-germany-rs-mercedes-logo

Kompanije Star Import d.o.o. i Emil Frey Auto Centar d.o.o., koje posluju u okviru švajcarske Emil Frey Grupe, zvanično su od 1. februara ove godine preuzele od kompanije Daimler AG, upravljanje predstavništvom Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora d.o.o.

Na osnovu ugovora koji su u julu 2013. godine potpisali Daimler i Emil Frey Grupa, realizovan je prelazak sa direktne prodaje Mercedesovih vozila na distribuciju preko posrednika, prenosi „B92“. Firma Star Import obavljaće sve veleprodajne aktivnosti svih Mercedes-Benz brendova za Srbiju i Crnu Goru, dok će Emil Frey Auto Centar biti u Beogradu nova maloprodajna firma za pružanje usluga prodaje i post-prodaje svim Mercedes-Benz, Smart, Fuso i Setra klijentima.

Kako je saopštio novi distributer, trenutna struktura distribucije i cene vozila ostaće isti kao i do sada, da bi se obezbedio kontinuitet komunikacije sa Mercedes-Benz klijentima, a iz istog razloga na istoj poziciji ostaće i generalni direktor predstavništva Rolf-Juergen Seyerle.
Mercedes-Benz putnička i kombi vozila, kamione i autobuse, Daimler je od 1996. godine prodavao i servisirao u Srbiji bez posredinka. Tržišta Srbije i Crne Gore bila su do sada jedina u regionu gde su funkcije veleprodaje i maloprodaje vozila bile u okviru ćerke firme Daimler kompanije.

Novi distributer, švajcarska Emil Frey Grupa, porodična je firma, osnovana 1924. godine od strane mehaničara Emila Freya, a njeno sedište je u Cirihu. Kompanija je uglavnom fokusirana na poslovanje u automobilskoj industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i auto-delova) i prisutna je na tržištu Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke, Poljske, a od skoro i Hrvatske.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор