Sutra štrajk i na aerodromu u Frankfurtu

Nemački sindikat Ver.di je tokom vikenda pozvao i radnike obezbeđenja na aerodromu u Frankfurtu da sutra prekinu sa radom i stupe u štrajk, a nakon već održanih protesta njihovih kolega na aerodromima u Berlinu, Diseldorfu, Kelnu i Štutgartu.

Sindikat koji u okviru bitke za povećanje plata pregovara u ime 23.000 radnika obezbeđenja, saopštava da bi zaposleni na frankfurtskom aerodromu, najvećoj nemačkoj vazdušnoj luci, u utorak trebalo da napuste svoja radna mesta u periodu od 02:00 sata do 20:00 časova, prenosi agencija Asošiejted pres.

U saopštenju operatera frankfurtskog aerdoroma, kompanije „Fraport“, se navodi da se očekuju ozbiljni poremećaji, zbog čega se putnicima preporučuje da ne dolaze na aerodrom tokom perioda trajanja štrajka. Transfer između letova će, kako se navodi, verovatno biti omogućen, ali se putnici upozoravaju da će se možda suočiti sa odlaganjima i poremećajima.

U Nemačkoj je zbog prošlonedeljnih štrajkova radnika obezbeđenja na aerodromima u Diseldorfu, Kelnu i Štutgartu bilo otkazano više od 640 letova. U sindikatu navode da još uvek čekaju ponudu poslodavaca u pregovorima vezanim za povećanje zarada, a da će pregovori biti nastavljeni 23. januara, navodi agencija Rojters.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор