Srpski frilensera postigli dogovor sa vladom

Srpska Udruženja frilensera i radnika na internetu konačno su postigla dogovor sa vladom oko plaćanja poreskih obaveza radnika u ovoj industriji.

Nakon održanog sastanka, vlada je prihvatila predlog ovih udruženja da se normirani troškovi povećaju sa postojećih 43 na 50 procenata, kao i da će radnicima na internetu, odnosno frilenserima, biti omogućeno upisivanje radnog staža srazmerno uplaćenom delu obaveza.

Takođe je dogovoreno da će rok za usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status radnika na internetu, biti pomeren na 1. januar 2022. godine, do kada će važiti ranije dogovoreni uslovi.

Udruženje radnika na internetu i Udruženje frilensera će odrediti svoje predstavnike koji će učestvovati u radnoj grupi čiji će zadatak biti izrada predloga novih zakonskih rešenja, prenosi B92.

„Imajući u vidu da je Vlada Republike Srbije preuzela obavezu da sve stavke dogovorene na ovom sastanku budu ispunjene, stekli su se uslovi za prestanak protesta frilensera“, poručuje se u saopštenju vlade dostavljenom medijima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор