Srbin i Turčin krali motore i menjače iz Mercedesa

Tri radnika Mercedesa su od početka 2020. godine ukrali iz fabrike u kojoj su bili zaposleni čak sto motora sa unutrašnjim sagorevanjem i neverovatnih 500 menjača, u ukupnoj vrednosti od nekoliko miliona eura.

Prve nepravilnosti sa motorima i menjačima u kompaniji su primećene već sredinom 2020. godine, od kada policija pažljivo prati sva dešavanja u fabrici. Međutim, policija nije objasnila zbog čega je reagovala tek sada.

Inače, štutgartski javni tužilac i tamošnja policija nedavno su saopštili da su zbog krađe u Mercedesu uhapšena dva muškaraca – državljanin Srbije starosti 52 godine i državljanin Turske star 57 godina, prenosi Seebiz.

Kompanija Mercedes-Benz je očigledno otkrila prevaru usled velikog nedostatka delova, zbog čega se uslučaj uključila kriminalistička policija, ali ostaje nepoznanica zašto su se kradljivci više od dve godine izvlačiti sa ovim kriminalnim delom, a da nisu odmah bili uhapšeni.

Opsežna istraga na kraju je policiju dovela do osumnjičenih i dokaza, odnosno do prostorija u Eslingenu, Štutgartu i u kvartu Švabiš Hal, kao i do skladišta u Baknangu, gde su istražioci pronašli neoborive dokaze, uključujući i ukradene auto-delove.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор