Spajaju se „Hapag Lojd“ i „Junajted Arab Šiping“

made-in-germany-rs-hapag-lloyd

Nemačka brodarska kompanija „Hapag Lojd“ (Hapag-Lloyd AG) i kompanija „Junajted Arab Šiping“ (UASC) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su ugovor o spajanju, kako bi formirale petu najveću svetsku kompaniju za kontejnerski transport robe.

„Dve kompanije su potpisale ugovor o udruživanju poslovanja radi spajanja dve firme, koji sada treba da sačeka da dobije odobrenje nadležnih regulatornih organa“, navodi se u saopštenju nemačke kompanije, koja nije želela da precizira finansijske detalje ovog ugovora, prenosi agencija „Frans pres“.

U saopštenju izvršnog direktora nemačke kompanije Habena Jansena dodaje se da je „ovo strateško spajanje od velikog značaja za obe kompanije, zbog mogućnosti da se rastuća globalna prisutnost UASC-a i njegove mlade i izuzetno efikasne flote udruži sa Hapag Lojdovom snažnom bazom klijenata“.

„Kada se brodovi UASC-a integrišu u flotu, Hapag-Lojd će imati na raspolaganju 237 brodova, ukupnog kapaciteta od 1,6 miliona TEU (jedinica ekvivalenta 20 stopa, kapacitet kontejnera)“, objašnjava se u saopštenju nemačke kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор