Sniženje cena novih automobila u Nemačkoj

Nemački proizvođači motornih vozila rešili su da za 16,3 posto u proseku snize cene 30 najprodavanijih novih automobila, podstaknuti padom potražnje na tržištu usled nestašica automobila zbog krize sa čipovima.

Naime, s obzirom na to da je u Nemačkoj sve manje kupaca novih automobila, proizvođači sada podstiču potražnju uvodeći popuste, pa čak i one kompanije koje dugo vremena nisu nudile nikakve olakšice pri kupovini.

Iako proizvođači nude prosečno sniženje od 16,3 posto za 30 najprodavanijih novih automobila, za najpopularnije plug-in hibride nude se i još veća sniženja cena, pokazuje najnovija studija Centra za automobilska istraživanja (CAR) iz Duizburga.

Budući da proizvođači povećavaju proizvodnju, a kupce brinu inflacija i nagli porast troškova života, trend smanjenja cena novih automobila bi, prema prognozama, trebalo bi čak i da jača u narednim mesecima.

Prema navodima Centra za automobilska istraživanja (CAR), Hyundai i30 je u Nemačkoj pojeftinio za čak 20 procenata, a na sniženju je i Audi A3, piše Revijahak.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор