I BMW ima “groblje” za 3.000 novih automobila

Još od 2015. godine nemačka kompanija BMW ima u Kanadi svoje “groblje” automobila, na kojem gotovo 3.000 novih vozila ove marke propada na otvorenom, otkriva američki sajt Jalopnik.

Nakon priče o 9.000 novih Mercedesa koji takođe propadaju na pisti vojnog aerodoroma u Nemačkoj, sada stiže još jedna slična storija u čijem je centru BMW. Naime, 2015. godine je kanadsku luku Halifaks pogodilo jako nevreme, baš tokom pretovara novih BMW i Mini automobila sa broda na železnicu i u kamione.

Tačno 2.966 novih automobila, vrednih oko 150 miliona dolara, trebalo je da krene put prodajnih salona, ali je nevreme bilo toliko jako da je more prilično pokvasilo parkirane automobile, što je bilo dovoljno da vladina agencija Transport Canada naloži BMW-u da zbog velike izloženosti slanoj atmosferi sve svoje automobile vrati u fabriku na popravku i zamenu spornih delova.

Nemački proizvođeč je procenio da je takva akcija preskupa, te je izvršio opoziv i zamenio sporne automobile novim vozilima koje je isporučio kupcima. Opozvani primerci su ostali zaboravljeni na ledini pored Vankuvera sve dok jedan čitalac sajta Jalopnik nije objavio fotografije na društvenim mrežama.

Inače, među tri hiljade luksuznih automobila nalaze se i takvi modeli poput M4 i M6 i onih iz Serije 7, ali i hibridnih električnih modela i3 i i8. Iz nemačke kompanije nisu bili spremni da daju bilo kakav komentar niti da potvrde sa se radi o opozvanim automobilima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор