Sistemski podsticaji filmskoj industriji u Srbiji

Film

Vlada Srbije je krajem prošle nedelje usvojila Uredbu o podsticajima investitoru da u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo.

Kako je objašnjeno u saopštenju Ministarstva privrede, “ovom uredbom uređuju se uslovi i način za dodelu podsticajnih sredstava investitoru, koji u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo, a u cilju podsticanja privrednih aktivnosti, kroz povećanje zaposlenosti u filmskoj industriji, i promociju potencijala Srbije u ovoj delatnosti kroz infrastrukturu, proizvodne i uslužne delatnosti”.

U skladu sa ovom uredbom podsticajna sredstva se dodeljuju kao bespovratna, putem povraćaja dela kvalifikovanih troškova ostvarenih u Republici Srbiji. Visina subvencionisanih sredstava u iznosu su 20 procenata kvalifikovanih troškova koje je neki investitor ostvario u Republici Srbiji, prenosi “eKapija”.

“Finansijski podsticaji za investitore u audiovizuelnoj industriji omogućili bi da u Srbiju dolaze veći projekti, sa velikim budžetima koji bi u zemlji ostajali duže koristeći veći broj lokacija, naročito onih van Beograda”, navodi se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор