SAP volonteri pomažu neprofitnim organizacijama

Nemačka kompanija “SAP” pokrenula je duštveno odgovoran program pod nazivom “Social Sabbatical”, u okviru kojeg će njeni eksperti volonterski pomagati lokalnim neprofitnim organizacijama u rešavanju kratkoročnih poslovnih izazova, ujedno promovišući pozitivne promene.

U okviru ovog programa 258 SAP volontera je tokom prošle godine radilo u 90 neprofitnih organizacija širom sveta, sa ciljem da njihov društveno odgovoran rad učine još efikasnijim. Program je ove godine realizovan i u Beogradu, gde je dvanaest SAP stručnjaka iz regiona Centralne i Istočne Evrope pomagalo našim organizacijama u rešavanju strateških problema.

U SAP-u navode da su u programu učestvovale organizacije “Propulsion Fund”, “Impact Hub”, “Beogradska otvorena škola” i “Forum mladih za osobe sa invaliditetom”, koje su tokom dvonedeljnog rada pronalazile rešenje i kreirale planove za prevazilaženje poslovnih izazova u sferama razvoja preduzetništva, unapređenja veština mladih, jačanja radne snage i lakšeg zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

– Saradnja Foruma mladih sa invaliditetom i SAP konsultanata omogućila je unapređenje programa zapošljavanja koji Forum realizuje od 2008. godine. Osnovni problem bio je u procesu manuelne selekcije kandidata sa invaliditetom koji traže zaposlenje, kao i u nestruktuiranim i neunificiranim bazama podataka. SAP-ovi stručnjaci su predložili da se napravi nova aplikacija koja će automatizovati celokupan proces, biti efikasnija i preciznija u selekciji kandidata, pojednostaviti proceduru i olakšati komunikaciju izmedju kandidata, poslodavaca i Foruma – objasnila je Slađana Lević, kordinatorka ovog projekata.

Po njenim rečima, učešće u programu je uticalo na razvoj kapaciteta Foruma, što je zatim direktno uticalo na unapređenje kvaliteta usluga koje pruža krajnjim korisnicima. U skladu sa predlogom SAP konsultanata, Forum će već naredne nedelje započeti implementaciju ovog idejnog rešenja, prenosi “Promo”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор