Sajam preduzetništva „Inocoop“ sutra u Zrenjaninu

made-in-germany-rs-hala-medison

U zrenjaninskoj hali „Medison“, sutra počinje 16. Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inokoop“, koji će trajati do 29. avgusta.

Ovaj sajam tradicionalno se održava u sklopu šire festivalske manifestacije „Dani piva“, koju kao i proteklih godina organizuju Regionalna privredna komora Zrenjanin, Opšte udruženje preduzetnika, Grad Zrenjanin i Turistički centar.

– Organizacioni odbor odradio je sve programske zadatke, pa se može konstatovati da imamo popunjenost i u hali i izvan nje, kao i obezbeđen međunarodni i regionalni aspekt. Doći će nam već tradicionalni učesnici, od komora do preduzetnika iz susednih država, Mađarske, Rumunije, Češke, Slovačke, kao i iz bivših republika nekadašnje Jugoslavije – najavljuje predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin Milan Radovanović, a prenosi novosadski „Dnevnik“.

On je istakao i dobru saradnju organizatora sa Zavodom za intelektualnu svojinu, sa udruženjem pronalazača Vojvodine i sa inicijativom u gradu Zrenjaninu koja se tiče mladih talenata.

– To je značajno za sajamski segment koji se odnosi na inovacije. Imaćemo i srednje stručne škole, jer idemo u susret dualnom obrazovanju. Inače će se ove godine ozbiljnije, kroz privredne, turističke i druge oblike, predstaviti regija Valjeva. Pretpostavljam da ćemo stvoriti uslove da se potpiše ugovor o saradnji Turističke organizacije Valjeva i našeg Turističkog centra – kaže Radovanović.

Po njegovim rečima, na manifestaciji će učestvovati i kompanija „Almex“, kao uvoznik traktora i poljoprivredne opreme, a koja je u Zrenjaninu prisutna u oblasti proizvodnje skroba.

– Među izlagačima će biti i inženjerska komora, u okviru koje će se predstaviti i Građevinsko komunalni klaster „Panonija“, sa svojim programom predavanja i okruglih stolova – kaže Radovanović i ističe opšti utisak da će sajam sasvim opravdati očekivanja i organizatora i učesnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор